Village Waldorf School 

Projecten in Afrika

Zuid-Afrika, Irene

De Villageschool bevindt zich in het plaatsje Irene, een 10 km ten oosten van Thwane (Pretoria) op the Country Lane Esate.

Het eigendom behoort aan Cornelia Myburgh die het initiatief nam een Waldorfschool te starten. De school startte in 1995 met een kleuterklas; Michelle Beneke was de eerste leerkracht.

De school is een omgebouwde paardenboerderij en heeft een gezellig karakter. Het is een typisch Afrikaanse school en heeft hoofdzakelijk blanke kinderen. Het is een soort familieschool waarbij de ouders nauw betrokken zijn. De school groeide langzaam tot 60 kinderen maar kwam in 2002 in een crisis. Het verloor veel kinderen en er bleven nog 15 kinderen over van kleuterklas tot klas 6.

Michelle Beneke werd gevraagd als mentor en langzaam begon de school te groeien. Momenteel heeft de school een goed gevulde kleuterklas, een klas 1, klas 2,3 en een klas 4,5,6 combinatie. Het leerlingaantal is gegroeid tot 55 kinderen. Er wordt hard gewerkt aan de pedagogische inhoud en er heerst een goede sfeer.

Wilt u de Village Waldorf School school steunen
vermeld dan bij uw overmaking: Z-A 9207 Village

pagina afdrukkenShare on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Internationaal Hulpfonds 2003-2018

naar bovennaar de bovenkant van de pagina...