Fah Kwang School 

Projecten in Azië

Thailand, Chiang Mai

De Fah Kwang School is nog een jonge school. Jao, haar volledige naam is Vacharawan Petcharabul, zocht een goede plek voor de opvoeding van haar kinderen. Ze was stewardess bij Thai Airways, kwam in aanraking met de Waldorf educatie en raakte erdoor gegrepen. Ze volgde in 2006 de cursus van de ATT in Bangkok en ontmoette daar Ae Rawinas, die toen als tolk verbonden was aan de training. Ze ontdekten dat ze beiden afkomstig waren uit Chiang Mai en begonnen aan een vruchtbare samenwerking.

In 2007 werd gestart met de Fah Kwang School (letterlijk “de hemel is wijds”), eerst met een crèche, gevolgd door een kleuterschool. Jao besloot in 2010 haar beroep bij Thai Airways op te geven en zelf kleuterjuf te worden. Ze nam deel aan de Kindergarten teacher training in Bangkok. In 2011 is gestart met de lagere school.

Binnenkort wordt begonnen aan de bouw van een nieuwe school aan de rand van Chiang Mai. De grond, waarop de huidige gebouwen staan, is door de eigenaar opgeëist. Hij wil het verkopen voor uitbreiding van Chiang Mai. De twee gebouwen zouden echter sowieso snel te klein worden, want Rawimas en Jao verwachten een flinke groei.

Bijdragen voor de nieuwbouw zijn gewenst, maar Rawimas vraagt vooral steun van het IHF bij de kwaliteitsontwikkeling van de school: bv coaching on the job uit Nederland of Thaïse leerkrachten in de gelegenheid stellen de ATT-cursus te volgen.

pagina afdrukkenShare on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Internationaal Hulpfonds 2003-2018

naar bovennaar de bovenkant van de pagina...