Gamot Cogon School 

Projecten in Azië

Filipijnen, Iloilo

De Gamot Cogon School (GCS) is door James Sharman in 2005 gestart. De school is gelegen tussen de rijstvelden, 20 km buiten Iloilo op het eiland Panay. GCS bestaat uit bamboehuisjes met een stalen frame. Veel kinderen komen van de arme dorpen in de directe omgeving, anderen van rijkere families in Iloilo. De school is in zeven jaar uitgegroeid van 4 kinderen in 2005 tot 170 kinderen in 2012, van kleuterschool (2 klassen) t/m klas 10. Vanaf het begin is ook gestart met teacher-trainingsprogramma in deeltijd met inbreng van buitenlandse mentoren (waaronder Nederlandse).

Het school geld is naar vermogen, 44 euro/jaar voor de armsten (iedere week 1 euro) tot 700 euro/j. voor de rijken. 50% van de kinderen betaalt minder dan 150 euro/jaar. Dit schoolinkomen is niet voldoende om alle kosten te dekken. De combinatie van arm en rijk, dat nadrukkelijk door James Sharman wordt nagestreefd, maakt dit project uniek.


Ingang GCS

Er wordt gebouwd aan meer klaslokalen. Er is een begin gemaakt met een BD-landbouw bedrijf. James zou graag ook een trainingscentrum willen oprichten in combinatie met de school en het bd-bedrijf. Verder blijft financiële steun nodig voor trainingen, leermiddelen en bijdragen aan nieuwbouw.(overkapping sport/gemeenschapsruimte).


Huisvesting

pagina afdrukkenShare on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Internationaal Hulpfonds 2003-2018

naar bovennaar de bovenkant van de pagina...