Thanh Lan Kindergarten 

Projecten in Azië

Vietnam, Ho Chi Minh City

De Thanh Lan Kindergarten is gesticht in 2003 (met 8 kinderen) en is gelegen aan de rand van HCM-city. De oorspronkelijk initiatieven werden genomen door Thanh Cherry en Nguyen Thi Lan (vandaar de naam Thanh Lan). In 2005 is de school door de Vietnamese regering erkend. Lan heeft 42 jaar ervaring als kinderjuf. Er zijn een 60-tal kinderen verdeeld over 3 groepen (in 2011 zijn er 4 geweest): 1 crèche voor 2-3 jarigen en 2 kleutergroepen (3-6 jaar).

De kinderen zijn afkomstig uit arme buurten rondom. De meeste ouders werken in de rubberplantages. De overheid wil om hygiënische redenen het houten speelgoed vervangen door plastic. Lan zoekt telkens naar een haalbaar compromis tussen de Waldorf-principes en de regels van de overheid. Sinds drie jaar is Shirley Bell (Australische en medewerkster van het VCP-project) mentor van de school. Zij komt jaarlijks om de leidsters te coachen en workshops te houden.

De school is volledig afhankelijk van donaties,- de ouders betalen geen schoolgeld -, en wordt geheel onderhouden door het Australische VCP-project. Het IHF is een van de steunpilaren van het VCP door de sponsoring van vele kinderen. Onlangs is besloten tussen IHF en VCP om de sponsoring van individuele kinderen om te zetten in sponsoring van de groepen. De leidsters verdienen slechts 100 euro per maand.

Er worden sponsors gezocht om het schoolgeld van € 25 per maand voor hun rekening te nemen. Van dit geld wordt een kind verzorgd, gevoed en gekleed en krijgt het een unieke ontwikkelingskans. Er is ook behoefte aan bijdragen aan de teacher training, die door Thanh Cherry wordt gehouden, en aan een betere buitenspeelplaats.

pagina afdrukkenShare on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Internationaal Hulpfonds 2003-2018

naar bovennaar de bovenkant van de pagina...