Vrijeschool en kleuterschool 

Projecten in Oost-Europa

Slowakije, Bratislava

Kerstmis-spel

In september 2001 werd de eerste Slowaakse vrijeschool en kleuterschool in de hoofdstad Bratislava opgericht. Sinds 1991 bestaat er een kring van initiatiefnemers die pedagogische seminars en opleidingen organiseerde en naar de stichting van de school toewerkte.

Na de omwenteling was de stemming in de Slowaakse republiek verre van liberaal wat tot een buitengewoon moeilijk proces met de autoriteiten leidde. Pas op 4 juli 2001 kwam de vergunning voor de stichting van een vrijeschool van het ministerie van onderwijs, voor de kleuterschool pas op 31 augustus van hetzelfde jaar.

Kerstmis-spel

Daardoor moest er door initiatiefgroep, vrienden en toekomstige ouders met man en macht gewerkt om op tijd klaar te zijn. Het resultaat was een prachtig gebouw, een feestelijke opening, de aanwezigheid van president Rudolf Schuster op 17 december 2003 en een stralende Kerstviering.

Het Internationaal Hulpfonds bood vanaf het begin structurele hulp. Dit jaar heeft het IHF geholpen, het ’Summer Seminar of the Association of Friends of Free Waldorf Schools’ mogelijk te maken en dankzij onze genereuze donateurs kan de school ook over noodzakelijke extra bijdragen beschikken.

Carnaval

U kunt nu ook de prachtige website bezoeken, waar een Engelse pagina ingericht is: www.waldorf.sk

Voor de volgende kinderen in Slowakije is uw steun in de vorm van een peetschap of in de vorm van een andere bijdrage onontbeerlijk.


Simon. Laura, Terezka, Sara en Daniel

Wilt u helpen? Neem dan alstublieft contact op met de portefeuillehouder voor Oost-Europa:
Gooyke van der Schoot () of met het kantoor van het IHF (; telefoon 06 2697 2310).

De moedercentra in Tsjechie en Slowakije zijn belangrijk om de ouders van de jongste kinderen te ondersteunen. Hun website geeft een goed overzicht van o.a. de onderwerpen en cursussen die aan de orde komen.

www.kmc.awms.cz

pagina afdrukkenShare on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Internationaal Hulpfonds 2003-2018

naar bovennaar de bovenkant van de pagina...