menu
 winkelmandje 

Wijkontwikkelingsproject Associação Comunitária Micael (ACOMI) 

Brazilië, São Paulo

2

ACOMI is het resultaat van een initiatief van ouders van leerlingen, leraren en vrienden van de nabijgelegen Vrijeschool Micael. Zij begonnen rond 1982 als vrijwilligers met sociaal-educatief werk voor kinderen uit de achterstandswijk rondom de school. De kinderen van de twee normale basisscholen in de wijk kregen buitenschoolse activiteiten aangeboden met de vrijeschoolpedagogie als uitgangspunt. De officiële oprichting van ACOMI vond plaats op 25 april 2000.

4

Associação Comunitária Micael is gehuisvest in een verbouwd woonhuis in de wijk Jardim Boa Vista, zo'n 17 km van het centrum van de miljoenenstad São Paulo. De wijk is een van de armste wijken van de stad.

5

ACOMI is een kleinschalig project dat het gat in de dag vult dat ontstaat omdat in Brazilie een schooldag slechts een dagdeel beslaat.In 2008 startte het project “Sein und Werden”: taal, rekenen, muziek, handenarbeid, kunst, therapie en huiswerkbegeleiding aan 15 leerlingen in verschillende shifts. In 2011 is een programma gestart om leerlingen met specifieke leerproblemen te ondersteunen. Ook herbergt ACOMI een kleuterklas.

Acomi

De financiering van ACOMI is afhankelijk van donaties en bijdragen van staatsscholen waarvan leerlingen worden begeleid. Ongeveer 50% van de donaties komt uit Brazilië, de rest komt uit het buitenland.

www.acomi.org.br

Uw bijdrage voor dit project is welkom bij het IHF o.v.v. code 9279

3