Heilpedagogisch project 'Casa do Sol' 

Projecten in Zuid-Amerika

Brazilië, São Paulo

Casa do Sol

Casa do Sol is opgericht in 1986, uit een initiatief van kinderartsen en pedagogen, werkzaam in een antroposofisch ziekenhuis in Sao Paulo. Een drempelloze opvang voor kinderen, tieners en volwassenen stond de oprichters voor ogen. Casa do Sol is gevestigd in het centrum van Sao Paulo, midden in een woonwijk. De ligging tussen huizen stelt grenzen aan de capaciteiten groei, hoewel er toch ook plannen zijn om te groeien naar tussen 100 en 200 deelnemers; in 2012 ontvangt Casa do Sol dagelijks ca. 30 verstandelijk en soms meervoudig gehandicapten. In 2012 is, onder andere met giften van het IHF, een pr-programma gestart om het werk van Casa do Sol meer bekendheid te geven in de regio

Casa do Sol 2

Casa do Sol is een kleinschalige organisatie, sterk gericht op het bieden van een veilige omgeving en individuele aandacht. Met het leerplan van de vrijeschool als uitgangspunt, biedt men een programma naar de mogelijkheden van de deelnemers. Men zet sterk in op ontwikkelkansen van de individuele deelnemers. Naast klassikale lessen waarin veel ritmische oefeningen een plaats krijgen, ontvangen deelnemers individuele therapie.

Casa do Sol 4

Casa do Sol neemt deelnemers op uit het leerlingenbestand van de naburige vrijeschool. De overheidssubsidie voor deze leerlingen met een handicap hevelt de vrijeschool over naar Casa do Sol. De Braziliaanse overheid draagt in bescheiden mate bij, evenals de ouders.

Verder is het centrum afhankelijk van schenkingen.Het behouden van goed personeel is met een in feite te krappe begroting niet vanzelfsprekend. Uw gift is dan ook meer dan welkom.

www.casadosol.org.br

Uw bijdrage voor Casa do Sol is welkom bij het IHF o.v.v. code 9269.

Casa do Sol 3

pagina afdrukkenShare on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Internationaal Hulpfonds 2003-2018

naar bovennaar de bovenkant van de pagina...