Jardím de Romã 

Projecten in West-Europa

Portugal, Sintra

Jardím de Romã is gevestigd in Sintra, niet ver van de hoofdstad Lissabon. De naam Sintra is afgeleid van het Keltische woord voor maan (Cynthia). 300 voor Chr. stond in dit gebied een Keltische maantempel.

Jardìm de Romã werd in 2007 opgericht als een door de antroposofie geïnspireerde kinderopvang / kleuterschool. Er zijn nu ongeveer 20 kinderen. Het project heeft de status van een organisatie voor culturele evenementen voor kinderen. De status van officiële kinderopvang is volgens de wet niet mogelijk in het huidige pand, een groot woonhuis. Pé de Romã (de overkoepelende organisatie) probeert nieuwe mogelijkheden te vinden om voor (beperkte) overheidssteun in aanmerking te komen.

Het budget voor kinderopvang is erg laag en Portugal heeft het laagste gemiddelde inkomen van geheel West- en Midden-Europa! Het merendeel van de ouders heeft dan ook de grootste moeite met het betalen van het schoolgeld.
Men hoopt het komend jaar met een ’home school’ te beginnen.

Motto: Het onderwijs aan, c.q. de opvang van de jongste kinderen vinden wij belangrijk omdat de peuter- en kleutertijd beslissend is voor het leven.

Financiële situatie

Jardìm de Romã heeft het in de huidige financiële crisis in Portugal moeilijk. Het is een project met toekomstmogelijkheden, maar het heeft voorlopig behoefte aan hulp van buitenaf.

Iedere hulp is welkom. Een peetschap behoort tot de mogelijkheden. (Zie ’peetschappen’ op deze website of bel 0317 423 259)

Triodosbank, rekening 21.21.95.050 van het IHF, o.v.v. code: 93221, Romã
IBAN code: NL03 TRIO 0212 1950 50
BIC: TRIONL2U)

http://pederoma.org/Pe_de_Roma/Inicio.html

pagina afdrukkenShare on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Internationaal Hulpfonds 2003-2018

naar bovennaar de bovenkant van de pagina...