menu
 winkelmandje 

Waldorfschool 

Namibië, Windhoek

De Waldorfschool in Windhoek is in 1992 begonnen met een kleuterklas en in 2000 werd er gestart met de onderbouw. Niet veel later kwam er een bovenbouw bij en in 2010 is de school ook begonnen met een beroepsopleiding. Leerlingen van de 10e, 11e en 12e klas kunnen kiezen uit 4 beroepen. Toerisme en hospitality, bouw, houtbewerking en textiel- en kunst. Aan het eind van de 12e sluiten ze de Vrije School - en beroepsopleiding af. Als verdere academische afsluiting kan de 13e klas nog gedaan worden waarmee de leerlingen naar de universiteit kunnen

De eerste kinderen die de school bezochten waren voornamelijk van Duits sprekende ouders, dus werd de onderbouw Duitstalig. Namibië is een oude Duitse kolonie en nog steeds wordt er redelijk veel Duits gesproken. Vaak komen leraren in de onderbouw uit Duitsland. In de bovenbouw zijn ook Namibische collega’s en wordt er in het Engels onderwezen omdat het eindexamen in het Engels is.

De school kan alleen bestaan dankzij donaties uit het buitenland. Privéscholen worden door de overheid niet meer gesubsidieerd. Veel ouders van de inmiddels 240 leerlingen zijn niet draagkrachtig genoeg om voldoende schoolgeld te betalen.

De school ligt net buiten de hoofdstad Windhoek. Voor veel kinderen betekent dit een dagelijkse busreis of ze wonen in het hostel van de school. Ook de weeskinderen zijn daarin opgenomen.

Het hostel heeft een grote tuin waar groenten en fruit voor de dagelijkse maaltijd wordt verbouwd. De kinderen hebben ook hun eigen tuintjes maar... de de kudu’s, de apen en de grondeekhoorns genieten ongevraagd regelmatig mee van de oogst!

Wilt u de Waldorf School Windhoek steunen, vermeld dan bij uw overmaking NA. 9250 Windhoek.

link outwww.waldorf-namibia.org

meer info over het peetschap...