menu
 winkelmandje 

Colegio Micael 

Peru, Lima

schoolfamilie10

Colegio Micael, voor 4- t/m 13-jarigen, opgericht in 1995.

De school ligt tegen een achterstandswijk aan. De leerkrachten en ouders hebben veel contact met deze wijk. Ongeveer 40% van de leerlingen komt hiervandaan. De wat rijkere ouders betalen gedeeltelijk de ouderbijdragen voor de minder bedeelde kinderen. Dit doen zij, omdat zij ervan overtuigd zijn dat goed onderwijs voor deze kinderen in de toekomst de criminaliteit zal doen verminderen, doordat er jongvolwassenen komen die voor idealen kiezen.

De school krijgt vanuit Duitsland van de zusterorganisatie van het IHF die Freunde der Erziehungskunst financiële ondersteuning voor de aanbouw van klaslokalen, sanitair en leermiddelen. Het IHF, als kleine organisatie, beperkt zich tot het bijspringen in ouderbijdragen voor kinderen, waarvan een ouder werkeloos is geworden, of overleden (hoge criminaliteit!) of waar een huwelijk spaak gelopen is.

www.micael.anthroperu.de

De website is in het Spaans en in het Duits; ook te volgen op YouTube.

Uw donatie is zeer welkom op code 30092881 Peru-Lima Colegio Micael