menu
 winkelmandje 

Ina Winkler 

Biografieën

Ina Winkler

docente Duits en Engels

Tijdens mijn studie in Berlijn bezochten wij in het kader van een college over “alternatieve scholen” de vrije school Berlin Zehlendorf. Ik was zeer onder de indruk van de bijzondere sfeer in de klaslokalen, de prachtige kunstzinnige werken en m.n. onder de indruk van de leerlingen. Mijn interesse was gewekt, ik volgde de opleiding in Witten-Annen en ben sindsdien sterk verbonden met de vrije school. Door een breed scala aan vakken en lerend met hoofd, hart en handen jezelf en de wereld te mogen ontdekken, dat wens ik elk kind toe.

Op mijn eerste reis naar Mexico en Guatemala in 1978 raakte ik geboeid door de vriendelijkheid van de mensen en de rijkdom aan cultuur, geschiedenis en natuur. Er volgden reizen naar andere landen van het geweldige continent.

De beslissing om voor de portefeuille Latijns-Amerika te gaan werken was niet moeilijk. Ook al zijn de vrije scholen in Europa ontstaan, de filosofie en holistische praktijk past heel goed bij niet-westerse culturen.

Begin 2020 op bezoek in Ecuador, bij de school Ninapacha in de buurt van de hoofdstad Quito. Opvallend veel van de 140 leerlingen hebben handicaps, lichamelijk en/of psychisch. Voor hen zijn met name de kunstzinnige vakken een zegen. Het is hartverwarmend om te zien hoe deze leerlingen door de schoolgemeenschap omhuld en gedragen worden.