menu
 winkelmandje 

WOW actie 

komende WOW acties

De nieuwe houtwerkplaats

Bericht uit Haïti – WOW-actiegelden

In de herfst van 2017 hebben de leerlingen van het Novalis College een WOW-actie gehouden voor L’Ecole du Village in Torbeck (Haïti). Er werd een bedrag van € 11.500 verzameld door deze vrijeschool.

Er vond een sponsorloop plaats voor de verbetering van de leer-omstandigheden van de Haïtiaanse school, enkele leerlingen fietsten langs de grenzen van hun provincie Noord-Brabant voor dit goede doel.

Met het geld van de WOW-acties hebben ze daar ondertussen in de school een werkende elektriciteitsgenerator (die de houtwerkplaats laat draaien) aangeschaft. De werkplaats voor de leerlingen van 12+ draait op volle toeren.

Op school zijn ze ook druk bezig met het nieuwe schoolgebouw dat bestand moet zijn tegen aardbevingen en ongedierte. Bovendien moet het ook veilig zijn in verband met de orkanen. Dit nieuwe gebouw komt met het geld uit Eindhoven tot stand en zal ook een nieuwe keuken hebben, die van deze WOW-gelden betaald wordt. Zij willen gaan koken op gas. Op deze manier zullen de twee grote stenen en de houten takjes die ze nu gebruiken, vervangen worden.

Verder is de school stevig aan de weg aan het timmeren. Met de schooltuin die uitgebreid is, hebben ze sinds oktober twee rijstoogsten binnen kunnen halen. Stap voor stap wordt deze school zelfvoorzienend. De houtwerkplaats kan zichzelf financieren dankzij de generator en de meubelen die ze verkopen; het eten wordt steeds beter bereid en in de keuken verwerken ze producten van de eigen oogsten.

De nieuwe generator

De sponsorfietsers

Tekening van de nieuwe school