menu
 winkelmandje 

Actuele berichten 

Chong Yi, een Maleisische student, die in het laatste jaar van zijn Euritmie opleiding in India zit en al jarenlang gewerkt heeft binnen het Waldorf onderwijs zowel in Taiwan als in Maleisië is net als velen anderen getroffen door de Covid-19 pandemie. Hij kon daardoor zijn laatste jaar van de opleiding niet meer bekostigen en vroeg het IHF deze zomer om financiële steun. We hebben hem door u allen kunnen ondersteunen.

Hij dankt ons allemaal! Hij is erg dankbaar voor de steun, die de financiële en mentale last verlicht. Hij hoopt dat hij zijn dankbaarheid ooit eens fysiek zal kunnen uiten en dat er licht zal schijnen op de weg die we afleggen.


Op deze site komen schilderijen van Mieke Fielmich te koop, waarvan hier onder enkele voorproefjes. Van de opbrengst gaat een kwart naar het IHF, en een zelfde bedrag naar Antrovista. Binnenkort meer!


Kijk voor meer informatie op de WOW actie pagina


U kunt ook geld doneren aan het IHF door lege inktcartridges te sturen naar 123 INKT, klik op deze link om te zien hoe dat gaat.


Beste mensen,

Hierbij wil ik jullie hulp vragen voor een dagverblijf voor kinderen en jonge mensen met een beperking in Yerevan, de hoofdstad van Armenië.

Na de oorlog in Nagorno Karabach komen er nu duizenden vluchtelingen naar Armenië. Daarnaast zorgt Corona ook daar voor ernstige problemen.

In 2007 bezocht ik samen met Gooyke van der Schoot, een muziektherapeute, de Vrije School in Yerevan. Sinds de oprichting van deze school in 1994, heeft de school altijd gewerkt met kinderen met een beperking.

Maar er was meer nodig, ook voor jonge mensen die de school hadden afgerond. In 2014 werd Mayri opgericht. Mayri is een dagverblijf in Yerevan voor kinderen en jonge mensen met een beperking. In Armenië bestaan er bijna geen voorzieningen voor kinderen en (jong)volwassenen met een handicap.

Bij Mayri kan een vaste groep van 22 jongeren terecht. Ze krijgen verschillende vormen van therapie, individueel of in een groep. Nog eens 20 kinderen van andere kindertehuizen in Yerevan komen regelmatig naar Mayri voor therapie.

Er werkt een zeer toegewijde groep mensen bij Mayri. Het zijn jonge maatschappelijk werkers, leraren en werkplaatsleiders, die werken in werkplaatsen voor ceramiek, bakken, naaien, houtbewerking, dans, muziek en voor het maken van kaarsen.

Er komt zelfs een operazangeres om te musiceren met de leerlingen.

Mayri onderneemt stappen om financieel onafhankelijker te worden en ook om het mogelijk te maken voor de jongeren om te werken.

Er wordt o.a. gewerkt aan het openen van een eigen café en van de zomer hebben de medewerkers en de leerlingen fruit geplukt en gesneden en gedroogd. Ze hebben stoffen zakjes genaaid voor de verpakking en ze hebben dit fruit naar Nederland en Duitsland geëxporteerd.

Ik heb regelmatig contact met Zara Manoukian, zij leidt Mayri.

In een van haar laatste brieven schreef zij:

“Recently I was asked if we were ready to work with refugees. My immediate answer was “YES” but I am very troubled with “HOW” because from coming January, we are not receiving financial aid from the state anymore”.

Dit geeft je misschien een indruk waarom ik jullie wil vragen om een gift voor Mayri. Ik hoop ongeveer 1000 euro te verzamelen als een noodhulp in deze zware winter.

Als je mee wilt doen aan deze actie, maak dan een bedrag over aan:

NL03 TRIO 0212 1950 50 t.n.v. Internationaal Hulpfonds te Nijmegen, onder vermelding van Armenië.

Voor verdere informatie verwijs ik je naar de volgende websites:
www.mayri.org

Met vriendelijke groeten, Meis Gregorian-Saltet, Anselma Remmers


Sinds enige tijd kunt u de euritmietjes die in onze webwinkel te koop zijn ook bij Boekerij de Phoenix kopen, in Zeist.

Corona wereldwijd

Beste vrienden,

De corona-crisis omvat ondertussen zowat de hele wereld. Arme landen treft deze crisis bijzonder hard. Zo ook enkele van onze scholen. Het gaat bijvoorbeeld om scholen in Zuid-Afrika, Kenia, Nepal, de Filippijnen, Guatemala, Ecuador en Haïti.

Hierboven het maken van voedselpakketten in de Filippijnen

Lockdown betekent dat veel ouders geen werk meer hebben, geen werk betekent vaak geen eten, met honger en angst als gevolg.

Net als bij ons zijn de scholen dicht. Voor zover dat mogelijk is, worden online lessen gegeven. Of men probeert op een creatieve manier contact te houden met de kinderen. Arme gezinnen hebben geen computer. De leerkrachten werken hard om de gezinnen moreel te steunen. Maar de leraren die hard werken krijgen vaak geen salaris omdat er geen geld meer is om de school te betalen. Daarmee worden hun gezinnen ook hard getroffen. Waar mogelijk worden vanuit de scholen maaltijden verstrekt als een soort voedselbank. De nood is groot.

Van hieruit kunnen wij veel betekenen voor anderen.

Met bedragen die voor ons relatief klein zijn, kunnen mensen in andere landen heel veel doen.

Zo gaf een collega uit Guatemala aan dat voor het bedrag dat wij in een restaurant uit zouden geven voor één persoon, een hele school daar een middagmaaltijd zou kunnen krijgen. Die ene maaltijd is voor hen van levensbelang.

Gezien de extreme situatie durven wij jullie verzoeken om mee te doen aan deze crowdfunding.

Wil jij "onze" scholen helpen, dan kun je een bedrag overmaken naar

NL03TRIO0212195050 van het Internationaal Hulpfonds in Nijmegen. Vermeld erbij "Noodhulp corona". In Nederland is dit fiscaal aftrekbaar (ANBI-status).

Alvast onze dank dat je dit leest, ook namens de kinderen. Mogen we jou verzoeken dit bericht ook te delen?

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Wilt u geld overmaken, dan gaat dat ook eenvoudig via iDeal