menu
 winkelmandje 

Aarambh kleuterklas, Delhi, India 

Zuid-West Azië en Kaukasus

Aarambh is het jongste initiatief in India, gestart in juli 2013. Een moeder heeft in haar appartement in het zuiden van New Delhi een kleuterklasje ingericht, waar nu drie kinderen naartoe komen. Ze heeft dit zorgvuldig voorbereid en werkt met anderen samen, om dit minischooltje langzaam uit te bouwen tot een volwaardige kleuterklas en een onderbouw. Ze maakt deel uit van een antroposofische studiegroep en een meer praktische werkgroep, waar ze met andere ouders en potentiële leerkrachten werkt aan het zich eigen maken van de vrijeschoolachtergronden.

Er is genoeg belangstelling, maar de afstanden en met name het overvolle verkeer vormen een probleem: Delhi is een megastad en ouders willen hun 4 of 5 jarige niet eerst anderhalf uur laten reizen voor en na schooltijd.


Er is vooral behoefte aan inhoudelijke en praktische begeleiding.