menu
 winkelmandje 

Aarambh kleuterklas, Delhi, India 

Zuid-West Azië en Kaukasus

Aarambh is één van de jongere initiatieven in India, gestart in juli 2013. Het begon met een moeder, Namita Porwal, die in haar appartement in het zuiden van New Delhi een kleuterklasje inrichtte, voor drie kinderen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige school met een kleuterklas en een onderbouw, die alweer uit zijn jasje is gegroeid en een mooi nieuw gebouw betrokken heeft, buiten de stad, tussen veel groen. Namita had altijd al de insteek om samen te werken met ouders en leerkrachten aan de ontwikkeling van de vrijeschoolpedagogie.

Door de coronacrisis, met in India een zeer lange lockdown, heeft het lerarenteam er volop op ingezet om de ouders steeds meer vertrouwd te maken met deze pedagogie, om zo hun kinderen thuis op die manier te kunnen begeleiden. Juist het werken met de handen en met de natuur, is waar Aarambh voor staat.

Aarambh is een heel zelfstandige school. Hulp in materiële zin is niet nodig, maar inhoudelijke steun en begeleiding is altijd welkom.