menu
 winkelmandje 

Giften aan het IHF 

Help mee

Geld geven aan het Internationaal Hulpfonds

Wilt u geld schenken aan het IHF, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor

  • Donateur worden. Elk bedrag dat u geeft maakt u tot donateur, waarbij het niet uitmaakt of u eenmaal per jaar geld overmaakt dan wel iedere maand of iedere andere termijn. Het geld dat u schenkt krijgt een bestemming door het IHF via haar schoolfonds of opleidingsfonds. U kunt uw voorkeur kenbaar maken voor een land of portefeuille.
  • Eenmalige schenking. De meest eenvoudige manier van geld schenken. Op onze site gaat u in het menu naar: Doneer via iDeal, of u vult de machtiging in op de achterkant van de rondbrief. Natuurlijk kunt u ook gewoon een bedrag overmaken op onderstaand rekeningnummer. Het geld dat u schenkt krijgt een bestemming door het IHF via haar schoolfonds of opleidingsfonds. U kunt uw voorkeur kenbaar maken voor een land of portefeuille.
  • Een periodieke schenking. U schenkt gedurende minimaal 5 jaar een bedrag, minimaal 1 keer per jaar. De voorwaarde die de belastingdienst daaraan stelt is dat u schenkt aan een ANBI-instelling. U mag het geld zelf overmaken of een automatische incasso gebruiken. Via deze link komt u op een pagina waar stapsgewijs staat hoe u dit regelt.
  • Nalatenschap. Ook na uw overlijden kunt u iets voor het IHF betekenen door het IHF op te nemen in uw testament. Over een nalatenschap aan onze stichting hoeft geen successierecht te worden betaald.
  • U kunt ook geld doneren aan het IHF door lege inktcartridges te sturen naar 123 INKT, klik op deze link om te zien hoe dat gaat.

Triodos Bank IBAN:

NL03 TRIO 0212 1950 50 t.n.v. Internationaal Hulpfonds te Nijmegen.

BIC: TRIONL2U

Vermeld a.u.b. of het om een gift voor het schoolfonds of het opleidingsfonds gaat met eventueel vermelding van land of portefeuille. Bij een periodieke schenking dient u het RSIN-nummer te vermelden: 8161 17 585.

Na ontvangst van de ingevulde machtiging zenden wij u een bevestiging. Aan het begin van iedere door u aangegeven periode wordt het door u toegezegde bedrag van uw rekening afgeschreven. U kunt een machtiging te allen tijde intrekken door dit aan het IHF te melden. Bent u het met een afschrijving niet eens, dan kunt u dit aan de bank laten weten. Deze zorgt er dan voor dat het bedrag weer op uw rekening wordt teruggestort.

U kunt ook per een formulier aanvragen; dat sturen we u dan binnen enkele dagen thuis.

Giften aan het IHF zijn aftrekbaar voor de inkomensbelasting. De belastingdienst merkt onze stichting aan als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

RSIN-nummer: 8161 17 585 Met een RSIN-nummer kunt u controleren of een instelling (het IHF) de ANBI-status bezit.

KvK nummer: 30167248

Gewone giften zijn alleen aftrekbaar voor zover deze hoger zijn dan de drempel van 1% van uw inkomen; periodieke giften zijn in hun geheel aftrekbaar. Zie hieronder voor meer informatie en de website van de belastingdienst.

Schenkt u op jaarbasis € 30 of meer, dan heeft u recht op ontvangst van De rOndbrief, ons halfjaarlijkse tijdschrift, die kunt u dan thuisgestuurd krijgen. U kunt deze ook als pdf per E/mail toegestuurd krijgen of downloaden van onze site.

Door de inzet van Vrijwilligers zijn de kosten van het IHF laag, gemiddeld ca. 10%.