menu
 winkelmandje 

Vier vrijescholen, Hyderabad, India 

Zuid-West Azië en Kaukasus

Sloka

Hier zijn vier vrijescholen: Sloka (1997), Prerana (2001), Diksha (2002) en Abhaya (2002). Sloka heeft nu (in 2014) ruim 400 leerlingen, Prerana ongeveer 330, Diksha rond de 90 en Abbhaya rond de 200.

Deze scholen, op vier plekken ver van elkaar verwijderd in deze grote megastad, zijn inmiddels behoorlijk gevestigd en hebben allemaal een eigen gebouw en een volledige onderbouw. Ook hebben ze allen een bovenbouw tot en met de 10e klas, die echter het reguliere onderwijs biedt en voorbereidt op de reguliere examens.

Prerana

Tot nog toe is hiervoor gekozen, omdat alle energie nodig was voor de opbouw en kwaliteitsverbetering van de onderbouwen. Die kwaliteit is nu behoorlijk ontwikkeld, maar de behoefte aan (na)scholing en begeleiding blijft. Wel zijn er nu ook al leerkrachten binnen de scholen zelf, die anderen kunnen begeleiden. Als er in één van de scholen teachertraining vanuit ‘t buitenland wordt aangeboden, dan worden leerkrachten van de andere scholen ook uitgenodigd.

Diksha

Hulp is nodig om de bovenbouwen verder tot ontwikkeling te brengen. En het is fijn als er sponsorgeld is voor kinderen uit arme gezinnen, zodat ook die het vijreschoolonderwijs kunnen volgen.

Abhaya