menu
 winkelmandje 

Naretoi School voor Masaaikinderen 

Oost Afrika

Naretoi Massai School Selenkay

Verspreid over de kale savannen van Selenkay, 150 kilometer van Nairobi, de hoofdstad van Kenia woont een kleine Massaai stam.

Oorspronkelijk rondtrekkend met hun vee zijn ze hier rond de eeuwwisseling neergestreken en hebben hutten gebouwd. Enkele kinderen mochten naar de Rudolf Steiner School Mbagathi, waar ze in het internaat verbleven. Een van de moeders ging daar de opleiding voor kleuterjuf doen. Uit een samenwerking tussen IHF en Zukunftsstiftung Entwicklung van de Duitse GLS Bank is er in 2016 een school gebouwd, waar drie leraren aan zo’n 80 kinderen les gaven. De jaren erna trad de grote droogte in en verloren de families al hun vee. Dankzij voedsel-campagnes van IHF en GLS kon de ergste hongersnood bestreden worden. Voor de kinderen, inmiddels zo’n 120 werden schoolmaaltijden geregeld.

De leraren nemen sinds 2023 deel aan de opleiding van het EATT.