menu
 winkelmandje 

Kufunda School, Zimbabwe 

Oost Afrika

Kufunda Village School is in 2012 opgericht niet ver van Harare als onderdeel van een community development, een Learning Village . Dat wil zeggen dat de hele gemeenschap in ontwikkeling is. Iedereen in het dorp is daarom ook bij de groei van de school betrokken.

Jaar na jaar groeit de school steeds met de bouw van een nieuw lokaal. Er wordt duurzaam gebouwd, en elk jaar komt er zolang de school groeit een lokaal bij. Rond de school zijn met behulp van Anne en Rolf Bucher, uit Duitsland, biologisch-dynamische tuinen aangelegd.

Zij reizen in winter en voorjaar de scholen van Oost-Afrika af om de tuinlieden van de scholen te leren hoe ze compost moeten maken en hoe ze de droogte en de hitte de baas kunnen blijven. Ze geven cursussen o.a. in composteren, waar ook de boeren uit de omgeving aan mee kunnen doen.

U kunt uw bijdrage overmaken op het rekeningnummer van het Internationaal Hulpfonds: NL03 TRIO 0212 1950 50 onder vermelding van code 10009261 (Kufunda)