menu
 winkelmandje 

Kufunda Village School, Zimbabwe 

Oost Afrika

Op een lieflijk landgoed in Zimbabwe, niet ver van de hoofdstad Harare is begin deze eeuw het Kufunda Learning Community project opgezet door Maaianne Knuth. Ze is half Deens, half Zimbabwaans, ze heeft

zich voornamelijk toegelegd op werken met groepen, waarbij bewustwording en gemeenschapsvorming steeds het doel zijn. Ze organiseert de ene conferentie na de andere, vooral op gebied van Waldorf-onderwijs, ecologie en biologisch-dynamische landbouw. De agrarische bewoners van Kufunda, nemen vaak deel aan de conferenties.

Het hart van het project is de Waldorfschool. De klaslokalen, geheel ecologisch verantwoord gebouwd in traditioneel Zimbabwaanse stijl, met een prachtig rieten zadeldak liggen verspreid over het terrein.

Rond de lokalen is veel ruimte voor kringspel en buitenlessen.

De lessen zijn sterk ervaringsgericht. Waar het kan wordt eerst gedaan en dan gedacht. De leerlingen verbouwen het eten voor hun maaltijden zelf, in hun eigen schooltuin. Samen maken ze de mestpreparaten en de compost.

De vijf leraren reizen drie maal per jaar naar Nairobi, waar ze de opleiding volgen aan de East African Teacher Training.

U kunt uw bijdrage overmaken op het rekeningnummer van het Internationaal Hulpfonds: NL03 TRIO 0212 1950 50 onder vermelding van code 10009261 (Kufunda)