menu
 winkelmandje 

Florianopolis 

Brazilië

Escola Jardim Amanaye

Luzenette is een antroposofische lerares met specificatie in beweging en muziek. Haar dochter is ook antroposofische lerares en samen zijn ze de school Jardim Amanaye begonnen bij Luzenette thuis als kleuterklas in 2014. In 2017 hebben ze een officiële status gekregen als associatie en zijn ze begonnen aan de bouw van een school in het Noorden van het eiland van het prachtige Florianopolis. Vorig jaar is er een drastische afname van 20 leerlingen geweest op de school. Er zijn nu 25 leerlingen, 10 in de kleuterklas, 3 in de 1e klas, 7 in de 2e klas en 6 in de 3e klas. De school en ruimte zijn klaar om gebruikt te worden en kinderen te ontvangen, er zijn bekwame leraren.

Florianopolis is een prachtig welvarend eiland in het Zuiden van Brazilië. Het is een favoriet van veel vakantiegangers en surfers. Het eiland kent ook veel Antroposofische scholen, echter allemaal in het rijkere gedeelte, het zuiden van het eiland. Jardim Amanaye vestigt zich in het Noorden en is daardoor toegankelijk voor kinderen die niet in het rijkere gedeelte wonen. Daardoor heeft de school een belangrijke functie in de omgeving,

Het is een prachtige school met bekwame leraren en je voelt dat er veel warmte en liefde is. De kinderen spelen, maken prachtige waterverf schilderingen, breiwerkjes en er wordt gezongen en euritmie gedaan buiten in de zonnige tuin. Er is een enorme gulheid in het verwelkomen van kinderen en ouders, ook al kunnen ze het niet volledig betalen en heeft daarom naar mijn inziens een hele belangrijke rol in het leven van veel kinderen en gezinnen.