menu
 winkelmandje 

Reiny Jobse 

Biografieën

Reiny Jobse

Gepensioneerd docent Vrijeschool

Omdat het kunstzinnig en levend onderwijs is. Waar geleerd wordt vanuit de ervaring en niet vanuit de theorie.

Redacteur van de rOndbrief: Als redacteur ven de nieuwsbrief voel ik me verantwoordelijk voor de berichtgeving over de projecten naar de donateurs.

Portefeuillehouder van Oost-Afrika: Voor ik vrijwilliger bij het IHF werd heb ik 14 jaar inzamelingsacties georganiseerd voor een project voor straatkinderen in Zuid-Afrika. Door de bezoeken aan dat project is mijn liefde voor Afrika ontstaan.

Bij een bezoek aan de school in een Maasai-stam, ver van de bewoonde wereld in Kenia werd mij, toen ik op punt stond te vertrekken, gevraagd om een meisje van 9 mee te nemen naar de Waldorf School in Nairobi. Er was daar opeens plaats op het internaat en een donateur wilde haar sponsoren. Ze was nog nooit buiten haar stam geweest. Ik haalde haar op bij haar hutje van stokken en koeienpoep. We hadden elkaar nog nooit gezien, spraken elkaars taal niet, maar ze ging moedig mee. Het was een lange vermoeiende reis naar een onbekende wereld. Toen ik haar afleverde zag ze groen van misselijkheid en spanning. Tijd voor afscheid was er niet. Twee jaar later kwam ik weer in de stam op bezoek. Toen ik van de jeep af klom sprong ze me om de nek en omhelsde me stevig. Het was haar manier om me te bedanken dat ik voor haar een wereld had geopend, waar ze zich kan ontwikkelen en meer leren dan voor baby’s en vee te zorgen. Ze was in de vakantie twee weken thuis. De dagen dat ik op bezoek was, week ze niet van mijn zijde. Het angstige vogeltje was een stralende tiener geworden.