menu
 winkelmandje 

Anselma Remmers 

Biografieën

Anselma Remmers

coördinator, docent en mentor van de vrijeschoolleerroute

Als kind ging ik naar de vrije school en daarna maakte ik een reis van een jaar door Azië. Mijn liefde voor India en Nepal is daar begonnen! Ik volgde de vrijeschool-opleiding en maakte mijn eindwerkstuk over het vrijeschool-onderwijs in India, dat toen nog heel pril was. Met veel plezier werkte ik 16 jaar in het vrijeschool-basisonderwijs als klassenleerkracht. Ook maakte ik mij sterk voor intercultureel onderwijs tot wereldburgerschap binnen het initiatief ‘WijDeWereldschool’. Daarna heb ik me omgeschoold tot docent aardrijkskunde. Ik heb eerst 6 jaar in die functie gewerkt binnen een openbare school in Ede. Inmiddels werk ik sinds 2016 als coördinator, docent en mentor van de vrijeschoolleerroute aan de openbare school Lek en Linge in Culemborg. Dit is een uitdagende baan, waar ik al mijn ervaringen en vrijeschool-idealen goed kan inzetten. Sinds 1998 ben ik moeder van een prachtige dochter. Ik woon samen met mijn man Bram, die vier kinderen heeft – allen nu al zelfstandig wonend.

Naast mijn werk en moederschap heb ik me sinds 2010 met veel enthousiasme ingezet voor het IHF. Ik moet het hebben van de zomervakanties om de scholen te bezoeken. Die reizen zijn intensief, maar altijd hoogtepunten! Het is een feest om de leerkrachten en kinderen daar te ontmoeten. Tussendoor houden we contact via mail, app en skype. Het is bijzonder om zo in contact te zijn met mensen ver weg – die dan toch heel dichtbij voelen en die voor dezelfde idealen staan.