menu
 winkelmandje 

Stasja van Suchtelen 

Biografieën

Stasja van Suchtelen

Activiteitenbegeleidster zorgtuinderij

Onze kinderen hebben de vrijeschool t/m klas 12 doorlopen. Wij kozen voor het onderwijs omdat het aansloot bij onze manier van leven. Biologisch voedsel, antroposofische huisarts, vrijheid van denken, omgang met de natuur, peuter, kleuter, puber, kind kunnen zijn. Een kring van betrokken mensen die jouw kind

begeleid naar volwassenheid.

De Waldorfpedagogiek is over al in de wereld vorm te geven, ik vind dat een prachtige gedachte. Kinderen verdienen goed onderwijs en moeten vrij leren denken om keuzes te kunnen maken in hun leven. Ieder kind is uniek.

Op de scholen van de kinderen organiseerde ik de sintmarkten en de jaarfeesten.

Ik ben geen leraar, maar wel een organisator. Tien jaar geleden kwam de oproep voor de portefeuille ‘markten’ en ik ben gestart.

In de november en december verkoop ik voor het IHF sloffen, eurithmieschoenen, poppen en allerlei spullen uit de hele wereld meegebracht door de portefeuille houders.

Ook verkoop ik via de webshop de artikelen.

Een bepaald moment heb ik niet. De ene markt is drukker dan de ander. Soms verkoop ik weinig en dan weer veel. Het is moeilijk te benoemen waar het aanligt. De gesprekken die ik kan hebben over het IHF zijn inspirerend.

Het is altijd leuk om een meisje, met in haar hand een tasje met wat geld, eindeloos voor de kraam te zien drentelen. Eindelijk weet ze iets te kiezen. Nog geen 5 minuten later heeft ze haar vriendinnen opgetrommeld en kopen ze allemaal die mooie oorbel droomvangers.