menu
 winkelmandje 

East African Teacher Training 

Kenia

De EATT is een opleiding voor leraren Waldorf leraar willen worden, ofwel voor de kleuterschool, of voor de lagere school. Er zijn tien cursussen, elk van twee weken, verdeeld over drie jaar. Met als eindexamen een beoordeling door een mentor van een dag onderwijs in de eigen school. De opleiding staat onder auspiciën van de East African Association of Waldorf schools.

De cursussen worden gehouden op het terrein van Rudolf Steiner School Mbagathi in Nairobi. De meeste leraren die aan de opleiding meedoen ontvangen subsidie van diverse organisaties uit het buitenland, waaronder het IHF. Ofwel voor de cursus zelf, of voor de vaak verre reizen naar Kenia. Ze komen vanuit Oeganda, Zimbabwe, Ivoorkust, Zanzibar, Tanzania en uit Kenia zelf. De studenten zijn bijzonder enthousiast over het programma. Ze kunnen het geleerde eenmaal terug op school direct toepassen en dat zorgt ervoor dat ze steeds met meer zekerheid aan de slag kunnen.

Uiteraard worden er gedurende die drie intensieve jaren, waarin ze elkaar ook steeds in de praktijk aan het werk zien vriendschappen gesmeed. Het gevoel bij een wereldwijde Waldorf familie te horen is hartverwarmend. Voor de cursisten is het fijn is dat de meeste leraren zelf Afrikaans zijn. Geen witte gezichten voor de klas, van mensen die je misschien niet altijd snapt, of die het zo goed weten..

Het IHF geeft de laatste jaren steeds meer prioriteit aan opleiding van leraren . De garantie voor de kwaliteit van het Waldorf-onderwijs. Reiny Jobse