menu
 winkelmandje 

Rudolf Steiner-School, Mbagathi, Kenia 

Oost Afrika

Hierbij een link naar een film van ca. 10 minuten over deze school.

De Rudolf Steiner School Mbagathi in Nairobi, Kenia was de eerste Waldorf school in Oost-Afrika. Met haar 330 leerlingen is het ook de grootste school. De school is gelegen op een prachtig terrein met grote bomen, die de biologisch-dynamische groentetuinen beschermen tegen de felle zon.

Hier wordt groente en fruit geteeld voor de maaltijden van de kinderen. Er zijn koeien en kippen. Aan de overkant van het pad is het hek van het National Park waar giraffen, neushoorns, nijlpaarden leven. En omdat er in die buurt wel eens leeuwen uitbreken, mag niemand na 7 uur ’s avonds te voet de poort uit. Er gaan geregeld schoolbussen die bezoekers naar een veilige wijk van Nairobi brengen.

De school loopt van kleuterklassen tot en met de 9e klas. Waarna de leerlingen een eindexamen doen, dat toegang geeft tot een verdere middelbare school opleiding. Omdat veel kinderen te ver van school wonen of geen ouders hebben die voor ze kunnen zorgen, woont bijna de helft van de leerlingen in het internaat van de school.

In de school vinden ook de cursussen van de East-African Teacher Training plaats. Zie hiervoor EATT. De uitstraling van de school is heel groot. Er is veel belangstelling vanuit de wat modernere reguliere scholen uit de omgeving. Die komen graag naar de conferenties om inspiratie op te doen.

Bij de inwoners van de arme wijken rondom Mbagathi is de school erg populair. In veel gezinnen beheersen armoede, alcohol- en drugsverslaving, mishandeling en honger het leven. 85 % van de kinderen komen uit gezinnen waar geen schoolgeld betaald kan worden. Soms komen kinderen zich zelf aanmelden, omdat ze geen thuis hebben of omdat er geen eten is.

link outwww.steinerschoolmbagathi.co.kembagathi

Newsletter