menu
 winkelmandje 

Hermanus Camphill, Hermanus, Zuid-Afrika 

Zuidelijk Afrika

Midden in de prachtige bergen van de “Hemel en Aarde Valley” vlakbij het plaatsje Hermanus in de West Kaap van Zuid Afrika ligt de Camphill School en de Camphill Boerderij: een plaats van zorg en mededogen.

Het is ontstaan uit het gevoel om een plek te creëren voor gehandicapte kinderen en volwassenen. Een plaats die ze als hun huis kunnen ervaren en waar ze in een huiselijke omgeving een evenwichtig leven kunnen opbouwen d.m.v. vrijeschoolonderwijs voor de kinderen, zinvol werk op de boerderij voor de volwassenen en recreatie. De culturele, sociale en spirituele aspecten in deze gemeenschap vinden hun voedingsbodem in de antroposofie.

"I have discovered the secret that after climbing a great hill, one only finds that there are many more hills to climb. I have taken a moment here to rest, to steal a view of the glorious vista that surrounds me, to look back on the distance I have come. But I can rest only for a moment, for with freedom come responsibilities, and I dare not linger, for my long walk is not yet ended."

[Nelson Mandela - Long Walk to Freedom]

www.camphill-hermanus.org.za