menu
 winkelmandje 

Escuela Caracol in San Marcos la Laguna/Guatemala 

Latijns Amerika

Een bijzondere vermelding verdient Escuela Caracol in San Marcos la Laguna/Guatemala aan het meer van Atitlán.

Deze school ligt ongeveer 400 km ten noorden van de hoofdstad in een gebied, waar door de jarenlange guerilla 80% van de bevolking werkeloos is geworden, en de criminaliteit harde vormen heeft aangenomen. Twintig jaar geleden konden toeristen nog op eigen gelegenheid het geheimzinnige, woeste meer van Atitlán bezoeken; nu kan dit alleen nog in een konvooi, omdat het gevaar van kidnapping met het vragen van losgeld te groot geworden is.

In 2007 zijn op verzoek van 6 ouderparen het echtpaar Joshua en Courtney Wilson uit USA met hun twee jonge kinderen naar San Marcos verhuisd en de school begonnen onder de voorwaarde dat ook locale kinderen de school konden bezoeken. Vooral Courtney steekt heel veel tijd in fondsenwerving, waardoor een groter stuk grond gekocht kon worden en de bouw van van drie klaslokalen, een keukentje en sanitair gerealiseerd is.

Inmiddels zijn er 70 leerlingen en de wachtlijst is groot. De school is al bekend in de omgeving als de hoop voor de toekomst van de kinderen. Het IHF financiert de opleiding van drie leerkrachten in Mexico. Helaas is er geen financiële ruimte voor het betalen van het schoolgeld voor kinderen die op de wachtlijst staan.

Afbeelding10costar.liberia