menu
 winkelmandje 

Himalaya Waldorfschool 

Kathmandu, Nepal

Himalaya Waldorfschool

In Kathmandu, de overvolle hoofdstad van Nepal, is in april 2019 een nieuwe school gestart, de Himalaya Waldorfschool.

Een groep ouders en leraren hebben samen besloten om een tweede vrijeschool in Kathmandu op te richten. Een school met een kleuterklas en een onderbouw, die uit kan groeien tot klas 5 en zo mogelijk ook verder, waar kinderen kunnen komen uit arme gezinnen, kinderen uit een weeshuis, maar ook kinderen uit gezinnen die welgestelder zijn. Gewoon, allemaal bij elkaar.

In oktober 2018 werden de plannen gesmeed, in april wilden ze starten. Maar dat was en is nog niet gemakkelijk! De Nepalese bureaucratie is groot; er moest een licentie komen, grond en een gebouw. Toch is dat allemaal gelukt in korte tijd. Iets buiten de stad, aan de rand van de uitlopers van de Himalaya, staat nu deze school. Er zijn ongeveer 50 leerlingen in de kleuterklas tot en met klas 4. De licentie is er tot en met klas 5.

Onderstaande link geeft meer informatie.

https://www.doneeractie.nl/kindgericht-vrije-school-onderwijs-in-nepal/-30959

Deze school heeft heel veel hulp nodig bij alles wat nog verder opgebouwd zal moeten worden! Uiteindelijk hopen ze financieel onafhankelijk te kunnen worden, maar voorlopig kunnen ze het niet redden zonder extra steun.