menu
 winkelmandje 

Escuela Nina Pacha, Quito, Ecuador 

Latijns Amerika

ninapacha3

Deze school bevindt zich in een landelijke omgeving in een buitenwijk van de hoofdstad Quito. De ouders en leerkrachten zij trots op hun overwegend indiaanse achtergrond. Naast Spaans wordt ook gestimuleerd om de kinderen de inlandse taal Quichua (een variant van het Quechua, dat in Peru gesproken wordt) via vooral liedjes en verhalen bij te brengen. Nina Pacha betekent ‘Licht van de Aarde’.

De school ontstond in 2006 door toenemende conflicten met de vrijeschool in het centrum van Quito, waar steeds meer de nadruk op intellectuele vorming werd gelegd. Een groep ouders met vier leerkrachten en 20 kinderen verhuisde naar de buitenwijk.

ninapacha2

Inmiddels heeft de school 60 leerlingen verspreid over de kleuterschool en 6 jaar basisschool in gecombineerde klassen. Pedagodisch wordt de school al jaren gesteund door de bezoeken van de ervaren Emeline Claassen van de vrijeschool in Tilburg. Inmiddels is zij met vervroegd pensioen en heeft van eind augustus tot half oktober 2012 coaching gegeven.

Het IHF draagt ad hoc bij in aanvullende ouderbijdragen voor kinderen, waarvan de vader werkeloos geworden is, of waar een huwelijk spaak gelopen is.

www.ninapacha.x10.mx/Escuela.html en te volgen op YouTube, gebruik Nina Pacha als zoekterm.

Uw donatie is zeer welkom

ninapacha