menu
 winkelmandje 

Thanh Lan Kindergarten, Ho Chi Minh City, Vietnam 

Zuid Oost Azië en China

De Thanh Lan Kindergarten is gesticht in 2003 (met 8 kinderen) en is gelegen aan de rand van HCM-city. De oorspronkelijk initiatieven werden genomen door Thanh Cherry en Nguyen Thi Lan (vandaar de naam Thanh Lan). In 2005 is de school door de Vietnamese regering erkend. Lan heeft 42 jaar ervaring als kinderjuf. Er zijn een 60-tal kinderen verdeeld over 3 groepen .

De kinderen zijn afkomstig uit arme buurten rondom. De meeste ouders werken in de rubberplantages. De overheid wil om hygiënische redenen het houten speelgoed vervangen door plastic. Lan zoekt telkens naar een haalbaar compromis tussen de Waldorf-principes en de regels van de overheid. Sinds 2010 was Shirley Bell (Australische en medewerkster van het VCP-project) mentor van de school. Zij kwam jaarlijks om de leidsters te coachen en workshops te houden. In 2017 is zij opgevolgd door Abhisiree, een Thaise coach.

De school is volledig afhankelijk van donaties,- de ouders betalen geen schoolgeld -, en wordt geheel onderhouden door het Australische VCP-project. Het IHF is een van de steunpilaren van het VCP door de sponsoring van vele kinderen.

In 2012 is besloten tussen IHF en VCP om de sponsoring van individuele kinderen om te zetten in sponsoring van de groepen. Dit scheelt de school veel administratieve rompslomp. De 4 leidsters verdienen 180 euro per maand.

Alle vier leerkrachten hebben een Vietnamese licentie. Lan en één leerkracht (al 8 jaar aan Than-Lan verbonden) hebben de EC Waldorf cursus geheel doorlopen en zijn gecertificeerd.