menu
 winkelmandje 

Vier vrijescholen, Hyderabad, India 

Zuid-West Azië en Kaukasus

Sloka

Hier zijn vier vrijescholen: Sloka (1997), Prerana (2001), Diksha (2002) en Abhaya (2002).

Deze scholen, op vier plekken ver van elkaar verwijderd in deze grote megastad, zijn inmiddels behoorlijk gegroeid en gevestigd en hebben allemaal een eigen gebouw, kleuterklassen en een volledige onderbouw. Ook hebben ze allen een bovenbouw tot en met de 10e klas, die echter voor een deel het reguliere onderwijs biedt en voorbereidt op de reguliere examens. Er wordt wel gewerkt aan de ontwikkeling van een bovenbouw tot en met de 12e klas en naar manieren om dat zo veel mogelijk volgens het vrijeschoolleerplan te doen.

De kwaliteit van de onderbouwen is behoorlijk ontwikkeld, maar de behoefte aan (na)scholing en begeleiding blijft. Wel zijn er nu ook al leerkrachten binnen de scholen zelf, die anderen kunnen begeleiden en opleiden. Als er in één van de scholen teachertraining vanuit ‘t buitenland wordt aangeboden, dan worden leerkrachten van de andere scholen ook uitgenodigd.

Door de coronacrisis zijn de scholen erg lang gesloten geweest en werd er online les gegeven. Als het allemaal weer wat meer terug gaat naar normaal, dan is hulp vooral wenselijk op gebied van de ontwikkeling van het bovenbouwleerplan en de begeleiding van de bovenbouwdocenten.

Prerana

Diksha

Abhaya