menu
 winkelmandje 

School met BD-bedrijf 

Nepal, Pokhara

Hier is een heel pril initiatief met een verassende start: vier jonge mensen zijn enthousiast geworden door een cursus over biologisch dynamische landbouw en kwamen zo ook op het spoor van vrijeschoolpedagogie. Zij hebben zich daarin verdiept en een leerkracht uit India van de Abhayaschool die zelf Nepalese is, heeft hen verder op weg geholpen.

Zij hebben land gekocht en zijn een biologisch-dynamisch bedrijf begonnen met 16 koeien en groenteverbouw. Op dat terrein hebben ze een gebouw laten bouwen, waarin 7 klassen kunnen worden gehuisvest. Er is een groep ouders die enthousiast is geworden en men werkt hard aan de voorbereidingen om te starten met een kleuterklas en wellicht ook een eerste klas.

De bedoeling is, dat in de toekomst het boerenbedrijf zoveel opbrengt, dat de school hier deels uit bekostigd kan worden, zodat het schoolgeld niet te hoog hoeft te worden en de school toegankelijk is voor kinderen uit arme gezinnen. Maar op dit moment lukt dat nog niet. Daarom is er grote behoefte aan financiële steun als investering, als gift of evt. als borg, om van start te kunnen gaan. Daarnaast is er ook behoefte aan inhoudelijke begeleiding.