menu
 winkelmandje 

Escola Livre do Algarve: A Oliveira, Figueira, Portugal 

Mediterranee

Gelegen in Figueira, Vila Do Bispo Algarve, Portugal

A Oliveira is gevestigd in de vroegere lagere school van Raposeira. Vanuit Lagos is dat 25 minuten in zuidelijke richting over de EN125 (richting Sagres). Bij de stoplichten van Raposeira linksaf en meteen daarna rechts. De school is dan rechtdoor naast het park gelegen.

De Escola Livre do Algarve, A Oliveira, die in 2008 haar deuren opende, is een vrije (basis-)school voor alle kinderen, ongeacht hun herkomst of achtergrond.

Het onderwijs op onze school houdt rekening met de ontwikkelingsfasen van het kind en er wordt zo les gegeven dat kinderen vertrouwen krijgen in de wereld en in zichzelf.

Tijdens het leerproces wordt de ontwikkeling van de fantasie gestimuleerd. Kunst, ritme, beweging, muziek en de natuur spelen een belangrijke rol in de gevoelswereld van het kind en deze worden gebruikt om een dieper begrip van de wereld tot stand te brengen.

Onze docenten hebben allemaal de opleiding tot vrijeschool leerkracht gevolgd. Op dit moment zijn er drie leerkrachten die behalve Portugees, ook Duits en Engels spreken. Bestuur en administratieve medewerkers spreken behalve Portugees ook Engels.

Voor ouders en belangstellenden zijn er workshops over het vrijeschool onderwijs, de diverse specifiek vrijeschool vakken en antroposofie.

Er zijn nu in 2010/2011 3 klassen. Klas 4 komt er het komend schooljaar bij. Uiteindelijk wil de school uitgroeien tot een volledige vrijeschool met 12 klassen.

Voor meer informatie:

De kleuterschool waaruit onze school is voortgekomen, Infancia Viva, is gevestigd in Monte Judeu; Barão de Sào João.

De Fontes Vivas Association is een organisatie voor ouderen. Deze organisatie heeft onlangs land aangekocht naast de kleuterschool om hun werkterrein uit te kunnen breiden.
Contact Bernadette:

Motto/Quotation

Financiële situatie:

A Oliveira is een privé school, voor haar financiën volledig afhankelijk van het schoolgeld dat ouders betalen.
De plaatselijke autoriteiten hebben ons een schoolgebouw gegeven.

Internationale fondsen die onze school helpen zijn: Die Freunde der Erziehungskunst en het IHF.

Beurzen voor kinderen die het schoolgeld niet kunnen betalen zijn mogelijk.


www.wix.com/escolalivredoalgarve/waldorf-school
escolalivredoalgarve.blogspot.com (blog)