menu
 winkelmandje 

Stupeni, Odessa, Oekraïne 

Zuid-West Azië en Kaukasus

Oekraïne is een land dat zich sinds 1991 heeft losgemaakt van Rusland. Men spreekt er zijn eigen taal naast het Russisch en koestert zijn eigen verleden. Het klimaat is mild en de mensen zijn vrolijk. De markten zijn het hele jaar door gevuld met groente en fruit uit de omgeving, maar de economische situatie is nog steeds schraal.

Odessa, de havenstad aan de Zwarte Zee, is altijd een politieke vrijplaats geweest in het Russische rijk, een kosmopolitische handelsplaats met vele nationaliteiten en een schuilplaats voor beroemde voortvluchtigen.

’Stupeni’ is een initiatief voor vrijeschoolpedagogie dat in 1993 begon vanuit een kring van ouders, die met groot enthousiasme voor de komende generaties een nieuwe vorm van onderwijs wilden realiseren. De school bruist van de activiteiten, behalve op pedagogisch ook op maatschappelijk gebied.

Het IHF steunt de school momenteel – samen met de Stichting Helias en de IONA Stichting – d.m.v. een financiële bijdrage om het mogelijk te maken dat drie leraren het ’Oostzeeseminar’ voor vreemde talen bijwonen. Dit seminar vindt gedurende drie jaar, twee keer jaarlijks, plaats in telkens een ander land.

Ook op Stupeni, de vrijeschool in Odessa, Oekraïne, zit een aantal kinderen waarvan de ouders het schoolgeld niet of niet geheel kunnen betalen. Zij hebben uw hulp dringend nodig. Steun hen!