menu
 winkelmandje 

Jardím de Romã, Sintra, Portugal 

Mediterranee

Jardím de Romã is gevestigd in Sintra, niet ver van de hoofdstad Lissabon. De naam Sintra is afgeleid van het Keltische woord voor maan (Cynthia). 300 voor Chr. stond in dit gebied een Keltische maantempel.

Jardìm de Romã werd in 2007 opgericht als een door de antroposofie geïnspireerde kinderopvang / kleuterschool. Er zijn nu ongeveer 20 kinderen. Het project heeft de status van een organisatie voor culturele evenementen voor kinderen. De status van officiële kinderopvang is volgens de wet niet mogelijk in het huidige pand, een groot woonhuis. Pé de Romã (de overkoepelende organisatie) probeert nieuwe mogelijkheden te vinden om voor (beperkte) overheidssteun in aanmerking te komen.

Het budget voor kinderopvang is erg laag en Portugal heeft het laagste gemiddelde inkomen van geheel West- en Midden-Europa! Het merendeel van de ouders heeft dan ook de grootste moeite met het betalen van het schoolgeld.
Men hoopt het komend jaar met een ’home school’ te beginnen.

Motto: Het onderwijs aan, c.q. de opvang van de jongste kinderen vinden wij belangrijk omdat de peuter- en kleutertijd beslissend is voor het leven.

Financiële situatie

Jardìm de Romã heeft het in de huidige financiële crisis in Portugal moeilijk. Het is een project met toekomstmogelijkheden, maar het heeft voorlopig behoefte aan hulp van buitenaf.

Iedere hulp is welkom.

http://pederoma.org/Pe_de_Roma/Inicio.html