menu
 winkelmandje 

Imhoff Waldorf School 

Zuid-Afrika, Kommetjie

Immhofschool is de meest zuidelijk gelegen school op het Afrikaanse land. Vlak bij de Zuidpool. Doordat de gemeente niet langer mee wilde werken moest de school een totale nieuwbouw plannen. Er wordt nu flink gebouwd op ecologische wijze op een stuk grond dat verworven is door de school. Er wordt een heel nieuw concept opgezet. Er kunnen in de toekomst baby’s gebracht worden en je kunt er dan ook een beroeps opleiding doen na de 12 jarige vrije school.

Alle lagen van de bevolking sturen de kinderen naar de school en ook kinderen van de township komen er.

De niet gesubsidieerde school probeert het schoolgeld zo laag mogelijk te houden en bereikt dat door de enorme inzet van ouders die werkelijk van alles verzinnen om geld te verdienen voor HUN school. Ook vanuit Europa wordt de school gesteund. Door eenmalige giften of door het aangaan van een peetschap d.w.z. voor langere tijd het schoolgeld van een leerling te betalen.

meer info over het peetschap...

Op het eerste blad van de brochure van de Imhoff Waldorf School staat de volgende spreuk:

“The healthy social life is found when in the mirror of each human soul the whole community finds it reflection and when, in the community, the virtue of each one is living.”
Rudolf Steiner

www.imhoffwaldorf.org

Wilt u de school steunen, vermeld dan bij de overmaking: Z-A code 9205 Imhoff