menu
 winkelmandje 

Zenzeleni School for Creative Education 

Zuid-Afrika, Kaapstad

Toen het Waldorf Educare Centre (opvang voor kinderen tussen 0 tot 7 jaar) in de township Khayelitsha in Kaapstad enige tijd bestond, kwamen ouders met de vraag of er ook een lagere school kon komen. Het ‘Centre for Creative Education’, het antroposofische opleidingsinstituut in Kaapstad, heeft zich over die vraag gebogen en in 1999 is de Zenzeleni-School van start gegaan. Ieder jaar is er een klas bijgekomen en nu zijn er zeven, soms overvolle klassen. Men is bezig een tweede stroom op te zetten als het land ervoor gekocht kan worden. Er komen dagelijks meer dan 300 kinderen naar de school. De behuizing is eenvoudig en er is naar Nederlandse begrippen weinig materiaal voorhanden.

Op het schoolplein hoor je minstens vier verschillende talen klinken.

De zonnige leerlingen zijn vrolijk en leergierig, de leraren zeer gemotiveerd.

Omdat bijna alle ouders een zeer klein of geen inkomen hebben is het schoolgeld zo laag mogelijk. Dit kan omdat de school financiële steun uit Duitsland en Nederland ontvangt. Maar ook de ouders zijn zeer vindingrijk en proberen met acties en markten geld voor hun school bijeen te brengen.

Wilt u de Zenzeleni School steunen vermeld dan bij uw overmaking Z-A 9206 Zenzeleni

meer info over het peetschap...

www.waldorf.org.za