menu
 winkelmandje 

CEF Zanzibar 

Oost Afrika

Een vrije islamitische school

In 2013 is op het Afrikaanse eiland Zanzibar de eerste Waldorfschool geopend, de Creative Education Foundation Zanzibar.

Van de toeristenindustrie op dit prachtige vakantie-eiland trekt de bevolking weinig profijt. De bevolking is voor 95% islamitisch en leeft onder het bestaansminimum. Jongens moeten vaak meehelpen geld voor het gezin te verdienen en voor meisjes is er zeker geen geld om naar school te gaan, zij worden nog vaak tot een kindhuwelijk gedwongen.

Meer dan 90% van de CEF, die al 50 leerlingen telt kan daarom geen schoolgeld betalen. Maar wat gaan ze graag naar school! Voor de meeste kinderen, niet alleen de weeskinderen, betekent school ook dat ze te eten krijgen. Het kleine lerarenteam, dat drie maal per jaar helemaal naar de East Afrika Teacher Training voor vrijeschoolleraren in Nairobi, Kenia reist, is bijzonder toegewijd en enthousiast. Ook het religieus onderwijs (de“Koranles”) wordt door de leraren zelf gegeven.

Iedere bijdrage is welkom.