menu
 winkelmandje 

Afrika 

Projecten van het IHF

Afrika is na Azië in oppervlakte het grootste werelddeel ter wereld.

Er wonen meer dan 800 miljoen mensen -ongeveer een zevende van de wereldbevolking. Het is het continent waarvan gezegd wordt dat hier de oorsprong van de mensheid is. Nederland past 728 keer in dit continent.

De klimaten variëren van mediterraan via subtropisch naar tropisch, maar je komt ook het woestijnklimaat en de tropische regenwouden tegen en zelfs, bijna op de evenaar, een berg met eeuwige sneeuw en gletsjers: de Mount Kenya.

Afrika heeft 53 onafhankelijke staten en een aantal niet-onafhankelijke gebieden. In dit enorme continent zijn in een aantal landen vanaf 1959 Waldorfscholen (vrijescholen) gevestigd. Eerst in Zuid-Afrika en Egypte, later ook in Kenia, Tanzania, Namibië en Sierra Leone. Nu zijn er 22 geregistreerde scholen en één leraren- en euritmieopleiding in Kaapstad, Zuid-Afrika.

In West Afrika is één Waldorf School in Sierra Leone, www.goderichwaldorf.org. In Senegal, Uganda, Ethiopië, Angola, Gambia en Ghana zijn er verschillende antroposofische initiatieven: van opvang voor straatkinderen, een tehuis voor jonge moeders, een werkplaats voor gehandicapte jong-volwassenen tot het oprichten van kinderopvang en kleuterklassen.

Het IHF onderhoudt contact met scholen die hulp nodig hebben in Kenia, Tanzania, Namibië en Zuid-Afrika.

Voor meer informatie surf naar www.waldorf.org.za

Projecten van de portefeuille Oost Afrika

Zanzibar

Kenia

Tanzania

Projecten van de portefeuille Zuidelijk Afrika

Namibië

Opleiding:

Scholen:

Speciaal onderwijs: