menu
 winkelmandje 

Kuphunzitsa Village Trust 

Malawi

In januari 2023 werden de eerste besprekingen gehouden over het oprichten van een Waldorfschool in Malawi en in mei werd de school geopend. Een eigen gebouw is er nog niet, maar de meeste lessen worden toch buiten gegeven, dus de lessen konden beginnen. En er is een zaaltje in het gemeenschapshuis dat voorlopig gebruikt kan worden. In een klein kantoortje met een geleende computer kunnen ook besprekingen gehouden worden. De meeste vergaderingen worden echter gewoon in een grote kring op het gras gehouden; de hele gemeenschap is betrokken bij de ontwikkelingen van dit project. Inspiratie voor dit initiatief is de Waldorf School Kufunda in Zimbabwe. Meer kennis werd opgedaan dankzij bezoek aan en contact met Hekima Waldorf School in Dar es Salaam.

Met kleine stappen gaat Er is al een kleine watertoren gebouwd en er zijn speeltoestellen voor de kinderen. Volgend jaar zullen enkele leraren beginnen met de opleiding aan de Ruzivo Early Childhood Training bij Harare in Zimbabwe.