menu
 winkelmandje 

Vrije kleuterschool 

Israël, Kiryat Tivon

Ein Bustan is de eerste Joods /Arabische Waldorfschool in Israël. Het schooltje is gelegen in het dorp Hilf, vlakbij Kiryat Tivon, in de streek Galilea.

De naam Ein Bustan betekent ’bron in de tuin’.

Het dorpje Hilf

Deze vrije kleuterschool is bedoeld voor kinderen van alle lagen van de bevolking ongeacht etnische achtergrond, religie of inkomen. Er is een peuterklas voor kinderen van 2-4 en een kleuterschool voor de oudere kinderen van 4-7. De kinderen op Ein Bustan komen uit de (joods) stad Kiryat Tivon en uit de omringende Arabische- en Bedoeïenen dorpen Hilf, Zbidat, Zarzir en Bosmat Tab’un. Op Ein Bustan worden de verschillende religieuze feesten gezamenlijk gevierd.

Eidfeest

De stichters van Ein Bustan zien als ideaal een maatschappij waarin Joodse en Arabische mensen vreedzaam samenleven. Zij zijn van mening dat de Waldorf pedagogie daaraan een bijdrage kan leveren. Zij willen een brug bouwen tussen de diverse groeperingen en streven naar een multiculturele samenleving.

Er worden regelmatig studiegroepen, lezingen en culturele evenementen georganiseerd om het ideaal van een vreedzame samenleving dichterbij te brengen.

In 2012 hoopt men met een 1e klas te beginnen.

Purimfeest

Motto

With an emphasis on encouraging the imagination and creativity of the child, humanistic values, social responsibility, nature, arts and music, we feel that the Waldorf approach is uniquely suited to Ein Bustan’s bi-lingual and multicultural populations.

Financiële situatie

Hoewel de school een kleine (onregelmatig uitgekeerde) subsidie ontvangt, is men voor het grootste deel afhankelijk van de ouderbijdragen en van hulp van buitenaf.

Elk bedrag ter ondersteuning is welkom op
Triodosbank, rekening 21.21.95.050 van het IHF, o.v.v. code 9351, Ein Bustan.
IBAN code: NL03 TRIO 0212 1950 50
BIC: TRIONL2U

Ook zijn er peetschappen van kinderen mogelijk. (Zie ’peetschappen’ op deze website of bel 0492-322872)

www.ein-bustan.org